— Anette Basso

Ulest

2012 var et horribelt år på litteraturfronten for min del, i alle fall for bøker som ikke var relatert til masteroppgaven. Et prosjekt som var vellykket nok, men som drepte all lese- og skrivelyst. Til nå.

Biblioteket er for alltid min venn, men siden jeg er kald og lat tenkte jeg begynne Prosjekt Lese Mer Skjønnlitteratur begynne i mine egne bokhyller, som inneholder en del uleste bøker. Bøker jeg har plukket opp i bruktbutikker, på en flyplasskiosk, glemte bøker fra den gang jeg selv jobbet i bokhandel. Jeg har valgt meg ut tre stykker:

bøkerBjørneboe, Nedreaas og Sandel. Tre norske, litt tilfeldig. Jeg har begynt på sistnevnte, Alberte og Friheten (1931), bok nummer to i den klassiske serien om Alberte. Den første leste jeg for mange år tilbake, full av “dååååån jeg ER Alberte”-følelsen hele boken gjennom. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Jeg kom forøvrig over en fiffig omtale av hvordan Sandel, blant flere kvinnelige forfattere inkludert dagens bursdagsbarn Camilla Collett, var opptatt av å skrive kvinnene inn i bylitteraturen fra den kvinnelige flanørens handlende og vandrende perspektiv.

Så mens jeg flanerer meg avgårde til Pingvinen fremdeles iført arbeidstøy og leser om Albertes liv i Paris og drikker Olden kan dere begynne nedtellingen til åpningen av Litteraturhuset neste torsdag (som jeg seff ikke har billetter til). Ses i Østre Skostredet i løpet av våren.

0 comments
Submit comment