— Anette Basso

Subtil krigføring

Det står nå så mye rart på dette internettet, stol på meg, jeg tilbringer mye tid der. Dagens beste/verste er langt oppe på lista over provoserende, hjernedøde ting jeg har sett på nett, og stol på meg, jeg har sett mye.

Britiske AskMen.com (med over 15 millioner lesere verden over og 13.000 følgere på Twitter) serverer en fjong guide til alle gutta som synes dama har blitt litt vel rund i kjaken og over baken i Top 10 Subtle Ways To Tell Her She’s Getting Fat

Hvor skal man begynne. Med punkt nummer ti på listen kanskje? Der du kjøper klær til henne en størrelse eller to for små? Subtilt. Smart. Eller hva med å “lekent” knipe henne i sideflesket? Det gjør du fordi

“when you make contact with any unwanted flab: She recoils and feels embarrassment. Use this reaction to your advantage”

Du kan også plassere gamle bilder av henne og hennes dengang veldreide kropp rundt omkring i kåken. Og om hun skulle fatte mistanke må du selvsagt blånekte med et

““Do you actually think I would be that manipulative?” Of course you would, but she doesn’t need to know that”

Jeg vet så inderlig godt at slike saker skrives, publiseres og leses i utallige magasiner, men jeg klarer ikke la være å bli oppriktig månebedotten. Hvem er disse mennene? Og kvinnene som er sammen med dem? Finnes de? Er det jeg som er naiv? (Ja, det er jeg, og det lever jeg godt med.)

Det er meningen at dette skal være morsomt. Humre-humre, tjomslig dult i skulderen, hehehe, akkurat sånn er det, tjukke damer liksom, lol. Jeg ler ikke. Det er nok et eksempel på kroppskrig, på hvor internalisert kroppshat og fedmeskam er i (den vestlige) kulturen vår. Hvor en kvinnes verdi som attraktiv måles i antall kilo og centimeter.

Hold deg på tå hev og innenfor de rimelige rammene for hvordan kroppen din skal se ut jente, så skal det nok gå deg vel. Og du vil slippe at kjæresten din med vilje lager for lite mat til deg slik at du skal bli bevisst på at du spiser for mye.

Vi er ganske flinke til å plage oss selv. Men gutta skal ha for et par ærlige forsøk på det samme.

0 comments
Submit comment