— Anette Basso

Sniktitt i Folkemusikk

Sommerutgaven av bladet Folkemusikk er å finne i en Narvesen-hylle nær deg – jeg fikk min utgave i posten, fordi jeg har vært så heldig å få lov å bidra med en konsertanmeldelse fra Nattjazz.

IMG_2971

IMG_2974

Det stemmer. Jeg + folkemusikk = sant.

I alle fall nesten. Jeg avslører i anmeldelsen min bakgrunn fra leikarring og mitt forhold til tretakten, og innleder det hele med en referanse til svensk D-beat. Akkurat det tror jeg ikke har skjedd i bladet Folkemusikk tidligere.

Bladet inneholder en rekke bra saker som du ikke trenger å ha folkemusikkbakgrunn eller en mastergrad i kulturvitenskap for å ha glede av. Jeg falt umiddelbart for overskriften “Kaffi, lappar og masurka”, tilhørende en nydelig og velskrevet sak fra Folkemusikkveka i Ål i Hallingdal signert Bergljot Nordal.

Du kan også lese at munnspillinteressen er økende, samt en variant av den obligatoriske “vinylsalget øker”-saken. Nazismedebatt finner du også, i tillegg til en rekke fine intervjuer med folk som brenner for folkemusikk. Løp og kjøp!

IMG_2976

De har forøvrig kontor på idylliske Valdres Folkemuseum på Fagernes og “er du i nærleiken, stikk innom kontoret for ein hyggeleg prat. Her blir du servert kaffi og serinakaker.”

Å være frilanser kan være skikkelig gøy av og til. Ta kontakt om du vil ha tekst fra mine tørre hender og klissete tastatur.

0 comments
Submit comment