— Anette Basso

Skrålesund

Denne helgen drar jeg til Ålesund for å feire mammas fødselsdag og i den anledning ska e skrive resten av ditte innlegget på dialekta mi.

Ålesund e en vakker by, me Norges beste fotballag per dags dato (seriøst, vi toppa tabellen!), fjong jugendstilarkitektur, og et yrende, sydende, kokende musikkliv.

Det siste der va en overdrivelse av typen grov, men Ålesund byr på mer enn trubadurversjona av Sweet Child O’ Mine på Keiser’n. Byen har fått en bra festival i Jugendfest, snekra sammen av den geniale gjengen som også står bak Sommerfesten på Giske. Legendariske Smutthullet Pub (kalt Smutten blant kjennera) og rockeklubben Vega har også et par bra bookinge innimellom. Også karaoke på Mølla da selvfølgelig:

IMG_1334

Men ka me rocken? Pønken? En sak om Ålesundspønken via Rockipedia poengtera ganske så korrekt at

– Det ble aldri noe rockmiljø i Ålesund. Folk ville høre dansebandmusikk. Måtte det være rock, ble det «Smoke On the Water».

Steikje. Sammenligna me bergensbølgene utgjør Ålesundsrocken kun et par krusninge i sjøen. Men for nokken krusninge! Borgundfjorden baby!

Mine høyst subjektive Ålesundsfavoritta av det hardere slaget kan nytes her og no i kronologisk rekkefølge – skråles på Smutten i helga!

Bonustrack I: Cash & Kenny “Med Hodet Surret Fast”

Bonustrack II: Aalesund Allstars “Sunn Møring”

Bonustrack III: John Arne sitt parti i Bama-reklama

0 comments
Submit comment