— Anette Basso

Siggedigg

Jeg, en ikke-røyker, er forelsket. I en parfyme som lukter tobakk.

Den observante leser kunne skue Viktor & Rolf´s Spicebomb i London-shopping-innlegget et par scrolls nedover på siden her, og jeg har siden blitt BESATT av denne duften.

Spicebomb

Bakgrunnen for kjøpet var en post fra en av mine favoritt duft- og skjønnhetsbloggere, Fifty Scents. Jeg skal ikke late som om jeg er en parfymekjenner, at jeg har en nese som kan skille hjertenoter av ymse blomster og hint av whatever slik som hun kan – jeg konstaterer simpelthen at denne duften dufter godt. På meg. Selv om det på papiret er en herreduft. Unisex er unisnacks sier nå jeg.

De siste fem årene har jeg vært trofast mot kvinneversjonen av Spicebomb, den svært populære Flowerbomb. Jeg holder meg helst til den litt tyngre Flowerbomb Extreme, fremfor den lyserosa originalen. Den er svært populær også hos de fleste menn som jeg har…klemt på. Sniff-sniff.

Jeg har prøvd å identifisere hvorfor Spicebomb lukter så besettende, og jeg tror litt av nøkkelen ligger i sigg. Det vil si, Spicebomb åpner ganske skarpt og nesten sitrusaktig (grapefrukt, sier de som har peiling), men er en såkalt krydret “tobacco note”. Og tobakk lukter godt. Dette kommer fra en ikke-røyker, som synes røykeloven er noe av det beste som har skjedd. Men sur partysiggelukt er noe helt annet enn tobakksduft.

Enda bedre: Spicebomb kombinerer krydder og tobakk med lær. Lær er sexy. Skinnhanskehånd-rundt-halsen-sexy. Andre neser nevner i tillegg kanel. Jeg elsker kanel. En litt lol analyse av oss som liker tobakks- og treaktige dufter sier forøvrig at:

those who still respond positively to the smell of tobacco may possess at least a streak of rebelliousness; and their after-work fashion choices may well be influenced by this usually obscured wild side.

Jeg – en vill rebell. Med en granat på nattbordet.

Litt googling forteller meg at også Diptyques Volupte og Tom Ford Tobacco Vanille er to sexysøte tobakksdufter som passer både kvinner og menn. Jeg anbefaler i tillegg mitt favorittduftlys (jeg har et favorittduftlys, hvor rebelsk er ikke det!), A.P.C Bougie no. 3 Toumbac, som finnes hos Pepper i Nygårdsgaten.

PS. Sjekk ut bloggen The Perfect Pleasure, som vilt promoterer hvor kult det kan se ut å røyke. Synd jeg ikke er en ung Sophia Loren:

0 comments
Submit comment