— Anette Basso

Si ja

ladyfest

I morgen er det 8. mars og kvinnedag, og jeg har sagt ja til å være dj på Ladyfest på Landmark. Arrangementet er en feministfest av de sjeldne åpent for alle, og sjølvaste Sandra Kolstad skal både opptre med et bestillingsverk og spille plater i etterkant, sammen med FETT´s debattredaktør Charlotte Myrbråten. To kvinner som jeg har massiv respekt for.

Min første tanke var “oi så stas å bli spurt!” før “UÆH jeg kan jo ikke å dj´e!!!”. Som person er jeg i utgangspunktet ikke så veldig tøff i trynet. Jeg unngår gjerne å gjøre ting jeg ikke kan eller aldri har gjort før med mindre jeg vet jeg behersker det. Alle vonde barndomsminner er stort sett knyttet til opplevelser av å ikke mestre noe, av å tabbe seg ut. Rødmen, klumpen i magen, følelsen av å helst ville synke i jorden. Totally Knausgård vol. 3 type greier.

Etterhvert som jeg er blitt mer voksen og trygg på meg selv har den usikre jenta måttet skygge unna for hun som helst vil oppleve alt og ikke gå glipp av muligheter for både moro og læring. Jeg har lekt dj et par ganger før, og hatt det dritgøy. Jeg har også sagt ja til å sitte i et debattpanel under Kulturvernkonferansen i Oslo neste helg, foran en forsamling av smarte og erfarne kulturvernere. Jeg vet jeg har både god musikksmak og gode poenger om formidling av kulturvern og kulturarv.

Stemmerettsjubileet, som jeg har skrevet om flere ganger her på bloggen, handler om likestilling og representasjon. Det er visstnok en jentegreie å ikke åpne kjeften eller stille opp før man vet at man har kontroll over situasjonen, noe som reflekterer seg i antall kvinner som er representerte i debatter og aktualitetsprogrammer. Det er for eksempel lettere å få en mannlig akademiker til å uttale seg enn en kvinnelig, og det er synd.

Ta helst ordet først, og skap mulighetene selv. Men si i det minste ja når noen spør, og grip sjansene som byr seg. Represent jente! Si ja! (Og kom på Ladyfest på Landmark på fredag!)

0 comments
Submit comment