— Anette Basso

Phono

Denne uken savner jeg å være en del av Studentradioen i Bergen. Phonofestivalen er i gang, og jeg kan føle forventningene helt fra radiolokalene i tredje etasje på Studentsenteret og hit hvor jeg sitter, med sår hals og sløret blikk.

Phono er i år mer skjerpet, mindre all-over-da-place når det kommer til sjangre – personlig savner jeg punk- og hardcore på programmet, men det er ikke sikkert at det er så mange andre som gjør det. Phono er en klubbfestival for små scener, satt på Kvarteret, for et publikum hovedsakelig bestående av studenter.

I år har jeg kun hørt om en håndfull av artistene. Det er greit at Phono er “smalt”, at de presenterer artister som kanskje ikke så mange har hørt om. Det beste med Phono alle de årene jeg har vært publikum har vært å nettopp snuble over noe nytt, noe jeg aldri hadde betalt meg inn andre steder for å sjekke ut.

Folk i SRIB har nemlig god musikksmak. Jeg stoler på at Phono gir meg noe jeg ikke visste jeg ville like, og er spent på Bombino, Reptile Youth, Girls Names og Kaja Gunnufsen (omtale av alle artistene her).

Det jeg derimot vet jeg kommer til å like er Makthaverskan, en av de sterkeste bookingene i år. Jeg elsker elsker elsker dette svenske popbandet, har blogget om dem tidligere, og GJETT HVA! Det eminente punkeprogrammet Gorilla skal ha livesending fredag kl. 1800 i Stjernesalen, der både jeg OG Makthaverskan skal være med. Sleng på plateboss Admir og verdens peneste pønkete popband Hjerteslag – åh, vis nåde, begeret er fullt, jeg renner over!

Det skal snakkes en del om Phono, små plateselskaper og Livet Sånn Generelt, og spilles masse bra musikk. Jeg lover å ta på meg mitt fineste radiofjes, og trosser sår hals for å spre gode vibber over eteren og i lokalet. Makthaverskan spiller kl. 23.30 samme kveld.

Andre høydare utenom konsertprogrammet:

– kunstutstilling ved festivalkunstner Simen Langeland. Seriøst, han er veldig inne på noe. Noe veldig rart, men veldig bra. Anders Røkkum stiller også ut, han lager innforjævlig fin og mørk illustrasjon- og tegnekunst, sjekk ut tumblr’en hans.

– SRIB rydder CD-hyllene, og gir bort hele platesamlingen sin gratis lørdag mellom 14-17. Sikkert mye drit, men også en hel del gull (samt et par utvalgte kredpakker)

– Musikkmagasinet ENO lager musikkmagasinradio hver kveld i Teglverket fra kl. 1945. Smarte folk.

Sjekk ut det snasne lommeprogrammet – jeg gleder meg til å være både deltaker og publikum, og henge med en haug gamle radiokjente. God Phono!

0 comments
Submit comment