— Anette Basso

Mrs. Vain

I dag tidlig var jeg for første gang vitne til en kvinne som sminket seg ombord på Bybanen. Hun gløttet et par ganger rundt seg før hun dro frem sminkepungen og la rouge, øyenskygge og mascara med den største selvfølgelighet (og en imponerende stødig hånd).

Jeg kunne ikke la være å titte. Det er noe nydelig i å se jenter sminke seg, de teite tingene vi gjør foran speilet uten å tenke over det. Dere vet, Fjeset, det ansiktsuttrykket du har blitt enig med deg selv om at ser bra ut. Det innebærer ofte å heve biiittelitt på øyebrynene slik at man ser ekstra våken ut, og et snev av duckface.

Jeg vet ingenting om denne jenta, men hun fikk meg til å tenke på den nye nettsiden XoVain.com og deres guide til å legge sminke ombord i rullende kjøretøy. Jeg trodde det bare var en myte, at jenter sminker seg i bilen eller på t-banen. Jeg tok feil.

XoVain er en gren på stammen til XoJane.com. I likhet med moderskipet er siden til tider krampaktig hipsterhipp, men likefull lesverdig for alt relatert til sminke og skjønnhet, eventuelt anti-skjønnhet. Jeg har ennå til gode å lese en guide til manikyr inspirert av astrofysikeren Neil deGrasse Tyson noen andre steder, og jeg er ganske sikker på at Elle/Vogue/whatever ikke snakker så mye om neglsopp og nuppete bikinilinjer.

Så om du, som jenta på Bybanen og undertegnede, ikke er redd for å være forfengelig – sjekk ut XoVain nå som du straks har påskefri (og tid til å eksperimentere med påskegul neglelakk i et trygt og stødig hjemmemiljø fremfor ombord på et kollektivtransporttilbud).

xoxo, Mrs. Vain.

PS. Sjekk også ut den britiske sminkeguruen Sali Hughes´ nye nettside, lansert i dag, hvor en av skribentene deler min entusiasme over å betrakte sminkesessions på offentlig transport.

0 comments
Submit comment