— Anette Basso

Låra til Lena

Akk, den kroppen, den kroppen. Du vet de lemmene som henger fast til halsen. Sjelden har voksne jentekropper og livene de lever blitt portrettert mer tilbakelent enn i HBO´s Girls, som har sesongpremiere nå til helgen. Jeg var svoren fan av forrige sesong, og er klar som en eggstokk for neste. Ok, det foregår i en passe snever setting og er veldig hvitt, but I can relate.

Mange har ment mye om Girls (to lesverdige essays i forrige utgave av Fett, blant annet), og nylig var New York Post ute med en slags anmeldelse av den nye sesongen. Fokus her er på den “patologiske ekshibisjonisten” Lena Dunham, den smått genierklærte hovedpersonen, regissøren og manusforfatteren bak serien. Anmelderen omtaler Dunham som “a woman with giant thighs, a sloppy backside and small breasts” – det er JAGGU IKKE NOE DU SER OFTE GITT! Tenk at både Adam og visstnok enda en kis “can’t get enough of her blobby body”. DET SKUKKE VÆRRA MULIG!

Et bilde av Lena Dunham sammen med sin medskuespiller Allison William, en gang hun hadde på seg en kontroversielt kort shorts:

LÅR!!! FÅ DEM VEKK! KLE PÅ DEG!!! (Du til høyre altså)

En av skribentene på det lesverdige nettstedet xojane.com har også bitt seg merke i nevnte anmeldelse, og viser også til hvordan Kate Winslet i sin Titanic-tid ble omtalt som tjukkebollefeita evt.”curvy”. At hun lå der naken på divanen og ba Jack tegne henne som en av sine franske tøser. “Because, you know, nothing is ever so funny as a non-skinny woman who thinks she looks good.”

Et bilde av Winslet:

Tjukka

Jeg synes selv jeg likner ganske mye på 26 år gamle Dunham. Jeg liker å se noen med myke overarmer og sidespekk på skjermen. Det er ganske vanlig skal du vite, bare ta deg en tur på svømmehallen en januar formiddag. Manboobs og kosemager side om side med bikinifantomer med definerte ryggmuskler. Kvardagskroppen. MOT NORRRRMALT.

Folk har stort sett ikke problemer med nakenhet på tv og film. Men som New York Times skriver i en bisetning i sin omtale av den nye sesongen: “Nudity doesn’t shock viewers, but imperfection does”. Så jeg hytter litt med neven og bare “you go girl”. Men det er det ikke alle som gjør. I alle fall ikke anmelderen i New York Post. Eller en av mine venninner, som synes det ble “vel mye kropp” å forholde seg til. Lena Dunham vet veldig godt hva hun gjør, og gir en lang faen. Og det gjør Hannah også.

Sånn. Da har jeg også ment noe om Girls og kroppen til Lena Dunham. Vær så god. Kos deg med en ny sesong!

0 comments
Submit comment