— Anette Basso

Gymsokker og gratinerte snegler

(utdrag fra en Facebook-chat tidlig fredag ettermiddag)

Sitter her og leser D2. Av og til hater jeg alt når jeg leser D2. D2 skriver om niåringer som lager gourmetmat og har gratinerte snegler som favorittrett og lager sin egen vinaigrette.
– Sist ble det fenalår og parmesanost, sier Trym. – Hva serverer du til det? – Trøffelhonning, for eksempel.

Han må jo få kose seg litt når moren er kokainavhengig og faren er en horebukk.
Hvem faen kjøper trøffelhonning til ungen sin?
De skal spise leverpostei de.
Den kjipe gule.

– Det beste jeg vet? Det tror jeg må være andebryst. Det lager jeg ganske ofte. (Sebastian, 13)

Jeg kler ikke sjalusi.
Jeg også vil ha andebryst ganske ofte.

Jeg blir irritert over hvor irritert jeg blir av D2
JEG VIL IKKE VÆRE EN AV DEM MEN SÅ ER JEG DET LITT LIKEVEL!!!
Jeg vil også spise andebryst 🙁

Det er jo en spesiell rase det der bilaget er laget for.
Og det er ikke oss, tror jeg.

Jeg tror og håper ikke det. Men det er ganske nærme en fredagsbibel for mange i min nære krets. Jeg kan sette pris på en artikkel om parkarkitektur as much as the next one, men ofte blir jeg bare sittende og riste på hodet.

Jeg leser det omtrent hver fredag.

Ja altså, den ligger jo her på jobb, rett foran meg.

Mye bra, Mye jeg ikke kan relatere til om det sto om livet

Nettopp. Det er vel helst det at mange jeg kjenner tror det er sånn ting er, bør være, for de fleste. Mens det faktisk er en ganske marginal målgruppe av Det Norske Folk. D2-verden er en ganske liten verden.

En liten rar verden. Steinalderdiett og sånne gymsokker for voksne? Det vil jeg ha meg frabedt.

Kan du love meg at du aldri vil gå med gymsokker for voksne?

Jeg kan ikke love deg verden, selv om jeg vil. Men akkurat det, det kan jeg love deg Anette.

Du det holder ganske lenge for meg det altså. Verden kan vente. Aldri-gymsokk-garanti – det vakreste du kan gi. Noen. Noengang.

2 comments
  1. Stine says: July 12, 20133:26 pm

    Det at noen har spesialisert seg på ett område, og kanskje også har fått barna sine interessert i det samme temaet, tror jeg ikke er så altfor uvanlig. Tiltross for at jeg forstår at det kan virke irriterende “perfekt”.

    Kanskje er det noe fantastisk kult som du har å tilby, som ikke disse barna / foreldrene har? Noe sier meg at det er endel.

    • Anette Basso says: July 13, 201310:10 am

      Takk for kommentar, Stine. Joda, helt topp at folk lærer sine barn engasjement og ferdigheter, matlaging inkludert. Det er bare så i utgangspunktet fremmed for meg, denne verdenen av andebryst og hybridbiler og designdingser som D2 presenterer. Jeg håper disse barna også lærer seg hvor mye man (de fleste av oss) må arbeide for å oppnå disse tingene.

Submit comment