— Anette Basso

Festfølelsen

Ah. Festspillfølelsen. Der byen koker av musikk, kunst og generelt høykulturelt gjøgleri. Som om byen klør på en god måte.

I går åpnet Festspillene 2013, sammen med Nattjazzen. Jeg var på jobb i en hotellresepsjon og har du i mente at også Bon Jovi spilte i Bergen i går kan du ane at det var en noget hektisk dag i overnattingsbransjen. Salongberusede festspillere i sin beste alder, og denimkledde rogalendinger som var “græli goe i gassen” allerede kl. 15.

Da jeg gikk fra jobb kl. 23.15 nærmet en av mine må-se-punkter i programmet seg slutten, men heldigvis for meg (og deg) kan Murmuration oppleves også i kveld kl. 22.30 på Festplassen. Som en del av uteprogrammet er det gratis og tilgjengelig for alle – multimediashow med opplyste minihelikoptre til folket!

Jeg er svak for alle kombinasjoner av pulserende musikk og blinkende lys, og håper på at Murmuration kiler meg på de riktige stedene. Eventuelt at Gardar Eide Einarsson, som er årets festspillkunstner med åpning i Bergen Kunsthall kl. 13.00 i dag, gjør det.

0 comments
Submit comment