— Anette Basso

Eurodanseufori

Denne posten er et resultat av en spilleliste med ny musikk som tilfeldigvis shufflet Karin Park, Susanne Sundfør og Grimes etter hverandre. Foruten at de alle først og fremst er artister, dernest kule kvinner, så er det noen lyder her som knytter dem sammen. Noen semiretro og skamløse lyder fra sent nittitall og tidlig totusentall. Du må nesten høre etter. De som forstår, de forstår.

Karin Park falt i elektropopgryta en eller annen gang etter 2007. Den ferske utgivelsen «Apocalypse Pop» er ganske så snasen, selv om jeg i skrivende stund kun har hørt gjennom platen to ganger. Hør etter på låten «Stick to the Lie». Kjenn etter når låten nærmer seg treminuttersmerket og avslutningen.

Svevende eurodanseufori! Swoooosh, henda i været! Du flyr over byen, til et rave på toppen av Sandviksfjellet, via en homseklubb i Berlin, til et sommernachspiel med boblende blod som flyter gjennom ryggmargen og ut i smilemusklene!

Den svevende og dramatiske euroeuforien er også tilstede i «Kamikaze» av Susanne Sundfør, kanskje DET sterkeste kuttet på albumet «Ten Love Songs». Men der Park strekker seg mot skyene stuper Sundfør mot avgrunnen. Gåsehud og dansefot på én og samme gang.

La oss lande med Grimes. Hun har nettopp sluppet demosingelen «REALiTi», som et slags mellomspill mellom det forrige og det kommende albumet. Deilig sløy og skamløs elektropop. Hør etter, rett før refrenget, 1.13, der kommer den. Nittitallstrancelyden. «Dikkedy-dikkedy» – er det ikke litt Alice Deejay? Litt «Better Off Alone»? Jeg elsker Grimes. Og jeg var ganske glad i Alice Deejay.

0 comments
Submit comment