— Anette Basso

Da jeg møtte Liam Gallagher

Eller i alle fall nesten. Tror jeg.

For snart en uke siden snublet jeg over en av de beste konsertopplevelsene jeg har hatt på lenge. Jeg og min likestilte halvdel nærmet oss siste helg av London-oppholdet, og hadde planlagt å skaffe billetter til The Charlatans. Et finfint band, som noe mystisk lokket med “and friends” via eventsidene på nettet. Anledningen var en minnekonsert for trommis Jon Brookes, som døde i august i år.

Fredagen kom, vi var på vei østover i undergrunnen, hvor min kompanjong plukket opp en gratisavis. En liten artikkel avslørte hvem disse vennnene til The Charlatans var. Chemical Brothers, han kisen fra Manic Street Preachers, Gillian og Stephen fra New Order (Gillian brakk ankelen etter showet!), noen fra The Vaccines – og Liam Gallagher. Liam Gallagher med venner.

En heseblesende time senere sto vi utenfor Royal Albert Hall med hver vår billett i lanken. “I’m sorry, we only have the best seats available” – en femhundrelapp har aldri forsvunnet lettere fra lommeboken. Da kvelden kom satt vi på første rad i en egen “boks”, drapert med røde fløyelsgardiner, og med en egen vertinne på kjøpet.

IMG_3686

Stemningen var god, cideren var kald, utsikten upåklagelig. Tim Burgess fra The Charlatans hadde sunget “Love will tear us apart” sammen med et utvalg kompiser, hele salen hadde gaulet “AAAAAND if you tolerate this then your children will be next”, Chemical Brothers snurret hits fra Stone Roses og Talking Heads – og der, der kommer Liam Gallagher slentrende ut på scenen.

IMG_3692

“Helvette, de har med seg Bonehead” utbryter min sidemann, lett rød i kinna og sittende stadig lenger ut på stolkanten. “Dette, dette e nesten Oasis!” – og når tonene til “Live Forever” fyller Royal Albert Hall går sikringen simultant i topplokket på store deler av salen:

Etter dette var det bare å lene seg tilbake og nyte showet som The Charlatans leverte til ære og minne for sin trommis og venn, med “The Only One I Know” som forventet høydepunkt. Og avslutningsnummeret?

The Charlatans sammen med Liam og vennene hans som spiller George Harrisons “My Sweet Lord”.

På veien ut fra konsertområdet holdt vi på å gå på en mann i beige frakk, bøttehatt og med rask, vaggende gange. Det var Liam. Jeg er 93% sikker.

1 comment
  1. Ingvild Telle says: October 25, 201311:23 am

    Shit!

Submit comment