— Anette Basso

Clean kokos

Jeg elsker kokos. Kokosboller, hjemmelaget Bounty, i pannekaker, gryteretter – og som hudpleie. Kokosnøttolje/smør er kjent for å være bra for de som har tørr og sensitiv hud, særlig når den kommer i “ren” form. That´s right bitcheeees, jeg bruker rawfood i trynet.

Jeg har god erfaring med kokosnøttolje som fås i svære glass på helsekostbutikker, eventuelt i litt mindre glass som passer fint inn i baderomshylla. Noen kokosnøttprodukter lukter forøvrig skuffende lite kokos – mange av de deilige greiene som minner om Malibu og søtt solskinn er tilsatt en drøss med parfyme.

cocosa

bodybutterEn måte å bruke kokosnøttolje på er å smøre den rett på kroppen i dusjen, eller rett etterpå. Oljen er i fast form helt til du får den på huden, og den smelter. Myk og deilig kokoskropp. Du kan også bruke den på ansiktet, som en rens og sminkefjerner. De fleste oljer har denne egenskapen, men billigingrediensen mineralolje gjør stort sett ingenting bra for huden din og kan gi deg kviseutbrudd. Velg planteoljer folkens!

For håret, tja, jeg har jo ikke så mye hår, men forskning viser at kokosnøttolje fungerer bedre enn andre oljer på å trenge inn i og reparere skadet og tørt hår. Jeg pleier bruke det i tuppene før jeg shamponerer mine lekre lokker. Oooog så har vi de som sier at kokosnøttvann er den beste kuren mot hangover. Fås kjøpt i den dyre enden av leskedrikkhylla på Deli de Luca eller på helsekostbutikker. Har ikke prøvd. Ennå.

Mer info om bruk av kokos fås her:

0 comments
Submit comment